Over Jakobijn Wallis

Jakobijn WallisJakobijn Wallis studeerde piano en solozang aan het Conservatorium te Maastricht. Na het behalen van het einddiploma piano, kreeg zij een aanstelling als pianodocent op de muziekschool in Alkmaar. Daarnaast rondde zij haar zangstudie af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam met aantekening opera.

Zij begon haar zangstudie bij de bekende zangpedagoge Mia Besseling te Maastricht en studeerde vervolgens bij Cora Canne Meijer, Jos Burcksen en Elisabeth Cooymans.
Allen zeer bekende zangeressen en zangers
Interpretatielessen ontving zij van componist/pianist  Felix de Nobel, zangeres Roberta Alexander, zanger Robert Holl en componist Albert de Klerk.

Jakobijn volgde operacursussen aan het Mozarteum te Salzburg en deed met succes mee aan verscheidene concoursen o.a. in Wenen en Salzburg.

Haar repertoire omvat muziekwerken uit de 16e eeuw tot de hedendaagse muziek. Bij amateurkoren vertolkte zij belangrijke solorollen in opera, musical en operettes. Zij zong de altpartij in grote oratoriumwerken en gaf vele liedrecitals (zie repertoire).

Van 2001 tot 2007 gaf zij les aan de jeugdtheaterschool “Berckepoort” in Dordrecht (tegenwoordig To Be), waar zij de muziekafdeling voor haar rekening nam. Van drie kinderkoren had zij de muzikale leiding. Ze schreef twee kinderopera’s die zijn uitgevoerd in Breda, Prinsenbeek en Dordrecht.
Kinderopera: “De wondersteen” 2003. Tekst en muziek van  Jakbijn Wallis.
Kinderopera: Amahl en de nachtelijke bezoekers 2005. Tekst van Gian Carlo Menotti, muziek Jakobijn Wallis

Als dirigente volgde zij de opleiding MDO (meerjarige dirigenten opleiding) in Tilburg en MDO+ in Utrecht. Zij was drie zomers actief deelneemster van de Kurt Thomascursus te Utrecht. Dat is een zomercursus voor gevorderde dirigenten. Twee  weken
van ’s morgens 9.00 uur tot ’s avonds 10.00 uur,  houdt men er bezig met dirigeren van zangers en instrumentalisten.
Jakobijn  dirigeerde koren, koortjes waarvan mannen-, vrouwen- en kinderkoren.

Zij gaf pianoles en zangles.

Voor uitgebreid CV en foto’s mail info@jakobijnwallis.nl